Nejzajímavější české zámky na prodej: Tyto památky můžou být vaše. Kolik stojí?!

Pokud vám bydlení v bytě či klasickém rodinném domě připadá jako nuda, nabízí se v České republice doslova poseté zámky a zámečky zajímavá alternativa. Pokud máte v kapse několik desítek milionů na koupi a následnou rekonstrukci, můžete se stát vlastníkem některého z nich. Vybrali jsme ty nejzajímavější, které jsou aktuálně k mání.

Takovou zámeckou tvrz v obci Okrouhlá na Chebsku pořídíte již za 10 milionů. Spolu s ní získáte obří pozemek o rozloze skoro 8000m² a také jistotu, že se v následujících letech nudit nebudete. Jak je to u staveb tohoto typu zvykem, spoustu času a peněz strávíte rekonstrukcemi a udržováním zámečku v dobrém stavu. O mnoho více vás nepřijde ani barokní zámeček ve Vrbně pod Pradědem postavený již v 17. stoletá pány z Vrbna. Pokud si chcete připadat, jako oni. Připravte si do začátku necelých 11 milionů.

K mání jsou ovšem i zámky připravené rovnou k nastěhování. Zde si ovšem budete muset připlatit. Zámek Stružná na Karlovarsku s krásnými a rozlehlými zámeckými zahradami pořídíte za 39 milionů Kč, lázeňský zámek Mšené přijde na 34 milionů. Nejblíže k Praze je pak zámek Sedlec-Prčice, jehož historie se píše až do 122. století a pořídíte jej za 22 milionů.

Všechny zámky si můžete prohlédnout v galerii