Unikátní snímky krásek z legendárního Woodstocku 1969

Girls of Woodstock I Library of Congress
Na legendární Woodstock 1969 se sjely statisíce lidí. Jak vypadali? Prohlédněte si v galerii výběr nejlepších snímků dívek z ikonického festivalu

Woodstock 1969 je zlomovým okamžikem populární hudby. Sjelo se na něj přes půl milionu lidí i když pořadatelé očekávali pouhých 60 tisíc účastníků. Mnozí další se na místo nedostali.

Woodstok 1969 ve znamení lásky a drog

Celá akce byla vyvrcholením hnutí Hippies, které válcovalo Ameriku od 60. let. Nonkonformní jedinci vyznávající otevřenou lásku a opojení drogovým raušem zaplavili území, které na takový počet lidí nebylo abolutně připraveno. Akce samotná byla navíc poznamenána letními bouřkami, které proměnily festivalový areál v bažinu.

Na samotném místě panoval obrovský chaos, chybělo jídlo, pití i hygienická zařízení. Díky improvizované samosprávě se příslušníkům komuny Hog Farm podařilo zabránit nejhoršímu. I tak během festivalu zemřeli dva lidé. Jeden na předávkování drogami, druhého přejel ve spánku traktor.

Jaké dívky se na místě pohybovaly se můžete podívat v galerii krásek z Woodstocku

Woodstock 1969 a pokračování

Na druhou stranu se na samotném místě narodily 2 děti a podle odhadů zde další stovky byly počatých. Podle pamětníků zde i přes obtíže panovala uvolněná atmosféra a nedocházelo téměř k žádným konfliktům.

Hlavní ideou hnutí „květinových dětí“ hippies, jež tvořily značnou část účastníků festivalu, byly mír, láska a porozumění. Proto se Woodstock zapsal jako protest hippies proti válce ve Vietnamu a proti konzervativním hodnotám. Na počest a na památku prvního ročníku se konaly 4 vzpomínkové festivaly. Ten poslední v roce 1999.

Prohlédněte si také:

Orgie nahoty a svobodomyslnosti na festivalu ruských hippies v Kalužské oblasti

37 snímků, které ukazují dospívající dívky z poloviny 19. století

Google Street View: Podívejte se na ty nejžhavější holky z ulic a pláží světa