Nejvlezlejší píseň má 9 miliard zhlédnutí. V USA jí vyhánějí bezdomovce a týrají vězně

Již dávno překročila hranici 9 miliard zhlédnutí a stala se nejsledovanějším videem na YouTube. Zároveň patří sonh Baby Shark o jedné žraločí rodince mezi jedny z nejvlezlejších písní a tak není divu, že je opakovaným přehráváním využívána i k vytváření diskomfortu na své nedobrovolné posluchače.

Píseň nazpívala v roce 2016 tehdy desetiletá korejsko-americká zpěvačka Hope Segoin. Záhy nato ovládla na desítky týdnu britskou i americkou hitparádu. Infantilní song o nenásilné žraloččí rodince má délku jen necelou minutu a půl a tak není divu, že ji rodiče svým dětem (jimž je primárně určena) přehrávají donekonečna.

Zatímco dětičky píseň doslova zbožňují, hůře na ní reagují dospělí, kteří jsou donuceni ji v kuse poslouchat třeba i několik hodin v kuse. V roce 2020 ji tak dozorci ve věznici v americké Oklahomě pouštěli téměř dvě hodiny vězňům v želízkách, což jim podle okresního zástupce způsobilo trauma. O rok dříve ji pro změnu floridské město West Palm Springs využívalo k tomu, aby dostalo bezdomovce ze svých pozemků. Není divu, že úspěšně.

Nejsmutnějším hrdinou písně tak možná je její autor, který zůstává neznámý. Vzhledem k tomu, že píseň již dávno překonala svého předchůdce, píseň Despacito, na vrcholu nejsledovanějších písní, přišel tak o pěkný balík. Pokud se vezmou všechna přehrání a délka videa, byl Baby Shark nepřetržitě streamován po více než 35 tisíc let.

Za tu dobu si výrobce hraček Pinkfong, který se zpracování písně chopil, vydělal jen na reklamě na YouTube kolem 150 milionů Kč.

afghánistán aktuality babiš bizár bydlení byty covid discover dějiny erotika fake news galerie girls google street view historie holky jak na jak na frndy japonsko koronavirus loupežníci magazín manželky nacistů miloš zeman nahota nejčtenější nemovitosti návod okamura piráti pohlednice policie politika prostituce rady reality retro rusko rádce stan tálibán umění volby zeman zprávy