Vila Okamura. Jak vypadá? Podívejte se!

Okamurova vila na pražském Břevnově. Tak vypadá vila Okamura
Vila Okamura je takřka ve finální podobě. Chybí pár detailů přesto láká pozornost. Co o ní víme? A jak to vypadá uvnitř?

Vila Okamura, Takešiho hrad či Lobotomické centrum.I tak označovali lidé během stavby lidé vilu předsedy SPD Tomio Okamury. Navzdory obtížím, kdy samotné vyřízení všech povolení trvalo 4 roky i internetovým hejtrům, je stavba ve finální fázi. A již nyní lze říct, že ostudu Břevnovu neudělá. Přes svůj netradiční vzhled Okamurova vila do okolí až překvapivě vkusně zapadá.

Vila Okamura do okolí zapadne

Netypická stavba o 431 metrech čtverečních svou výškou odpovídá čtyřpodlažní budově. Tím svou rozlohou ani výškou nijak nezastiňuje okolní stavby. Naopak vedle některých naddimenzovaných budov působí dílko svou rozlohou takřka nesměle. Obzvlášťe je to vidět na zahrádce za vilou, která je vskutku prťavounká a stěží se na ni umístí skromné posezení z plastových židlí, které se na ní v současnosti nachází. Předpokládáme, že na tomto Tomio Okamura ještě zapracuje.

Stejně jako na oplocení pozemku. V současnosti lze vidět předsedovi SPD téměř do kuchyně. To je jistě sympatické. Nicméně vila již nyní láká občasné zvědavce z řad návštěvníků Břevnova i méně vítané návštěvníky. Například v ten samý den, kdy si vilu přišla prohlédnout redakce Vlom.cz, ji navštívila v rámci předvolební kampaně i skupinka místních delegátů hnutí SPOLU a zanechala na brance svůj předvolební letáček.

Vila Tomio Okamury v pražské Tróji ozdobená předvolebním letáčkem koalice SPOLU I redakce Vlom.cz

Přes určité nedodělky je vile po sundání lešení přiznat jisté kouzlo. Architektonicky nenarušuje ráz okolí, naopak jej příjemně doplňuje. Jestliže politické názory Tomio Okamura obyvatelům Prahy 6 příliš neimponují (ve volbách do Poslanecké sněmovny 2017 získalo hnutí SPS v místním volebním okrsku 16 hlasů, což stačilo na 3%), samotný dům je spíše zajímavým zpestřením čtvrti.

Okamurova vila měla stát kolem 20 milionů

Stavbu pro Tmio Okamuru navrhl švýcarský architekt Christian Kerez. Mezi jeho realizace patřila například škola v Curychu, či muzeum umění ve Vadúzu. Netradiční řešení ve formě 20 tubusů v sobě zahrnuje tři samostatné byty. Ze střech několika tubusů jsou terasy umožňující nerušený výhled na Prahu. Je v něm 39 místností s plochou od 4 do 18 čtverečních metrů, shrnul web Designboom.

Kromě podzemní garáže pro 5 vozů by se podle dostupných informací mělo uvnitř nacházet 8 ložnic, 6 pracoven, 6 hal, 5 toalet, 3 koupelny, 3 jídelny a 6 obývacích pokojů. Cena realizace se podle Tomio Okamury měla pohybovat kolem 20 milionů korun a měla být částečně financována hypotékou.

Kontroverzní politik Okamura se stal známý nejen svou kontroverzní vilou, ale i kontroverzními výroky a postoji

Kontroverzní politik Okamura se stal známý nejen svou kontroverzní vilou, ale i kontroverzními výroky a postoji

Podobné články

Nejzajímavější české zámky na prodej: Tyto památky můžou být vaše. Kolik stojí?!

MRKNĚTE I NA NAŠE TOP ČLÁNKY:

👉Kateřina Jacques nahá: Zcela se svlékla ve Stromovce a ukázala vše

👉Nazí cyklisté: Podívejte se na fotky z nudistické World Naked Bike Ride

👉Preciado dostal trest od Sparty: Zakážou mu Duplex