Hanbaté nahocení: Jak vypadala burleska pro americké vidláky?

Burleska a její vulgární podoba
Striptýz a sexualita je součástí burlesky od nepaměti. Většinou se jedná o svébytné umělecké pojetí, kde největším afrodiziakem je skutečnost, že vždy zůstane něco zahalené. Existovalo i jiné pojetí. Mnohem primitivnější a vulgárnější.

Americká cestovní cirkusová společnost Ringling Bros. a Barnum & Bailey Circus brázdila již od roku 1871 všemožné americké zapadákovy. Protože své vidláky dobře znala, nabízela jim vždy šokující, prvoplánovou a v podstatě vulgární show. Její součástí bylo i využití v té době velmi populární burlesky.

Na rozdíl od smyslného pojetí, v němž dráždivým bylo právě to, co zůstávalo skryto, však přišel cirkus s konceptem, který byl pro místní variaci na české voliče Volného bloku uchopitelný. Nabízela jim zkrátka striptýz. Jediné co měla show s burleskou společného byla skutečnost, že tělo dívky nebylo spatřeno úplně nahé.

Jak taková burleska pro publikum složené z vidláků vypadala, se podívejte v galerii

Cirkus, který svá představení s typicky americkým přeháněním nazýval „Největší show na světe,“ přežil obě světové války, hospodářské krize i konkurenci v podobě konkurenční orální show Moniky Lewinské. Zahubil jej až boj za práva zvířátek. Zda aktivisté bojovali za práva slona Henryho, kterým show též disponovala nebo za práva krasavic na obrázcích se redakci Vlom.cz přes veškerou snahu nepodařilo zjistit. Cirkus, který přinášel radost a smích do chatrčí tolika generacím, byl uzavřen po 146 letech v roce 2017.

Podobné skvosty

Na čem vyrůstal Lenin? Prohlédněte si pohlednice nahotinek carského Ruska

Nahota v nejstarší nudistické vesnici světa na starých pohlednicích. Oblečení zakázáno!