Musk se vysmál OSN. Dá jim 132 miliard, když udělají jednu věc

Elon Musk na tiskové konferenci I Wikipedia
Nejbohatší člověk světa Elon Musk se vysmál pokrytcům z OSN. Ti tvrdí, že hlad obyvatel země by vyřešilo 6 miliard dolarů od nejbohatších lidí světa. Miliardář jim okamžitě vzkázal, že jim peníze klidně ihned pošle.

Musk má pro OSN ovšem jednu podmínku. Musí mu sdělit, jak přesně jeho šest miliard dolarů (v přepočtu cca 132 miliard lidí, okamžitě zastaví potravinovou krizi a zachrání 142 miliard lidí od smrti.

Musk: Stačí když mi OSN pošle zprávu twitterem

Proč k celé situaci vůbec došlo? Ředitel Světového potravinového programu v rámci OSN se totiž na zasedání vyjádřil v tom smyslu, že pouhá dvě procenta majetku Elona Muska, tedy přibližně šest miliard dolarů, by stačila k zastavení potravinové krize. Miliardáře zároveň vyzval, aby se svými zdroji pomohli. Peníze by podle něj pomohly až 42 milionům lidí, kteří jinak doslova zemřou hlady.

Reakce nejbohatšího muže planety na sebe nenechala dlouho čekat. „Pokud mi někdo ze Světového potravinového programu pod tímto tweetem vysvětlí, jak by šest miliard vyřešilo hladomor ve světě, hned prodám své akcie Tesly a udělám to,“ vzkázal OSN.

Elon Musk nabízí na Twitter Potravinovému programu OSN, že jim okamžitě pošle 6 miliard dolarů, pokud mu vysvětlí, jak jeho peníze zachrání od smrti 42 milionů lidí

Řada je tedy na úřednících z OSN. Co myslíte dočká se Musk?

Mohlo by vás zajímat

Vesnice milionářů: Takto budou bydlet kousek za Prahou

Google Street View: Podívejte se na ty nejžhavější holky z ulic a pláží světa

Zakázané francouzské pohlednice plné hanbatosti ze začátku 20. století