Kanec Štefánik. Postelí mu prošly stovky žen. Sbalil i italskou markýzu

Krásná markýza zůstala věrná Štefánikovi i po jeho smrti a nikdy se nevdala I LCC
Milan Rastislav Štefánik se zasloužil o vznik Československa. Úspěchy slavil na poli bitevním, diplomatickém, ale i milostném.

Štefánik bojoval na mnoha frontách. Vítězil i prohrával. Jako vědec ve Francii. Jako voják a letec na frontách ve Francii, Itálii, Srbsku či Rusku. Jako diplomat při vyjednáváních o vzniku Československa, kdy se jeho vize střetávaly s představami Edvarda Beneše.

V jedné oblasti však zažíval jen samé triumfy. „Když zemřel, padesát žen v Itálii a Francii za něj drželo smutek,“ prohlásil o jeho úspěších na milostném poli český badatel a novinář Stanislav Motl.

Štefánik ženami pohrdal, ony ho přesto zbožňovaly

Štéfánik měl od mládí křehké zdraví, ženy ho přesto milovaly a on toho dovedl patřičně využívat pro své politické cíle. Mezi jeho četné milenky patřila italská markýza, francouzská spisovatelka či dcera tahitského náčelníka. Zasnoubený byl minimálně čtyřikrát.

Podívejte se i na tyto články:

Kateřina Jacques nahá: Zcela se svlékla ve Stromovce a ukázala vše

Nazí cyklisté: Podívejte se na fotky z nudistické World Naked Bike Ride

O neodolatelnosti jeho osoby svědčí nejlépe svědectví francouzské političky a bojovnice za práva žen. Radikální sufražetka Luise Weiss. Ta opěvovala Štefánikův vnitřní oheň, vášnivou oddanost nadosobní věci, vysoko přesahující jeho tělesnost. Podle ní ženami pohrdal, ale zároveň k nim uměl být vřelý.

„Pokorně přicházím vás požádat, abych se stala vaší snoubenkou. – Závazně přijímám oběť vaší osoby, kterou jste vzal na sebe a pomůžu vám, aby byla ještě plnější. – Pro mě jedinou obětí je se vzdát vás. Krutou existencí je nebýt vaší ženou,“ napsala mu příznivkyně feministických teorií zcela pokorně a odevzdaně.

Podle slovenské spisovatelky Solčanské byl “ Milan škaredý chlap. Maly a plešatý, ale sexy. Žil sexy život, měl sexy povolání a dostal každou ženu, na kterou si ukázal.“ Poslední jeho snoubenkou byla o dvacet let mladší italská markýza Guiliana Benzoni. Ke svatbě nedošlo, protož Štefánik zahynul při letecké nehodě. Jeho mladá snoubenka se následně nikdy nevdala.

Záhadná smrt Největšího Slováka

Štefánikova smrt zůstává i po více než sto letech záhadou. Příčina pádu letadla nebyla nikdy spolehlivě objasněna. Podle nejpravděpodobnějších verzí šlo o nehodu, jejíž příčinou mohl být poryv větru, technická závada či chyba pilota při manévrování. Objevily se ovšem i teorie, že šlo o sebevraždu, případně že bylo letadlo bylo sestřeleno.

V tom případě se zmiňují dvě verze. Ta první popisuje sestřelení letadla omylem vlastní protivzdušnou obranou. Československo bylo tou dobou ve válečném stavu s Maďarskem a letadlo se Štefánikem na palubě bylo označeno italskou trikolórou, jež je identická s maďarskou.

Ta druhá pak uvažuje o atentátu. Štefánik, který byl v roce 2019 zvolen historicky největším Slovákem byl trnem v oku mnoha lidem. Někteří badatelé se tak domnívají, že se mohl stal obětí střetu francouzských a italských mocenských hrátek o vliv ve střední Evropě, či ambicí Edvarda Beneše, který viděl v charismatickém Slovákovi soka v naplnění jeho vlastní vize budoucnosti Československa.

Podobné články: Manželky nacistů: Náruživá slovenská kráska milovala sex s muži i ženami. Zrádce národa Moravec jí zcela propadl

Kateřina Jacques nahá: Zcela se svlékla ve Stromovce a ukázala vše

Nazí cyklisté: Podívejte se na fotky z nudistické World Naked Bike Ride