37 snímků, které ukazují dospívající dívky z poloviny 19. století

Dospívající dívky na fotografiích z poloviny 19. století I LCC
První fotografie vzniká v roce 1826 a záhy se začala rozvíjet portrétní fotografie. Takto vypadaly kolem roku 1850 dospívající dívky, jež byly na jedněch z prvních snímků zachyceny.
První pouliční osvětlení bylo elektřinou rozsvíceno v roce 1877 v Paříži. Jak vypadaly naše prapraprababičky v dobách, kdy na světě nebyly žádné lampy, televizory, či internet se svými sociálními sítěmi? To ukazují vzácně dochované sbírky z poloviny 19. století. Dospívající dívky jsou na nich zachyceny tak, jak byste čekali. Ve svých nejlepších šatech a pečlivě učesané.

Snad jen zkušenost se selfies chybí. I když. Některé z nich se pokoušejí již v počátcích fotografie o solidní duck face, ala Agáta Hanychová. Podívejte se schválně na dívku na snímku č. 15.

Na fotografiích je zajímavé i využití tzv. kolorování. To sloužilo pro zvýšení realistické podoby fotografie pomocí ručního přidávání barev. Typicky se používali vodové barvy, oleje a další druhy barev, které se aplikovali na povrch pomocí štětce či prstem. Zejména krajinářská a portrétní fotografie, byly ručně kolorovány častěji než ostatní druhy

Prohlédněte si také

Tajemní Amišové na snímcích, které ukazují jejich běžný život

Google Street View: Podívejte se na ty nejžhavější holky z ulic a pláží světa

Prohlédněte si proslulé vídeňské prostitutky z Grabenu na prvních černobílých snímcích