Markéta Pekarová Adamová má velkolepý plán: Chystá se svetrovné!

Markéta Pekarová Adamová konečně představila plán, jak pomoci českým domácnostem od zdražování energií a hrozby nedostatku plynu. Čechům má pomoci přežít zimu svetrovné.

Rekordní ceny energie či hrozba nedostatku plynu vedou Němce k panickým nákupům dřeva a uhlí na zimu. Markéta Pekarová Adamová ovšem české občany uklidňuje: „Nikoho padnout nenecháme,“ potutelně se usmívá Předsedkyně Poslanecké sněmovny. K úsměvu má důvod. Má totiž plán.

Za rekordní inflaci, která je takřka největší v Evropě může samozřejmě Andrej Babiš a Vladimír Putin, ale Češi se bát nemusí. „Na zimu jsme připraveni, i kdyby Putin vypnul plyn,“ vysílá obden přes sociální sítě signály Markéta Pekarová Adamová. Mnozí odborníci sice namítali, že nakoupené zásoby plynu v zahraničních zásobnících nelze do Česka nijak dostat, plán předsedkyně TOP 09 je ovšem mnohem rafinovanější

Markéta Pekarová Adamová: Zavedeme svetrovné, ale ne jako Babiš s rouškami

Chystá se zavedení tzv. svetrovného. Nepůjde ale o přímé dotace na teplejší oblečení, jak by se mohlo zdrát. „Jsme pravicová vláda a držíme se hesla: „Daruješ-li člověku rybu, nakrmíš ho na jeden den, naučíš-li ho lovit, dáš mu potravu pro celý život,“ ujišťuje Markéta Pekarová Adamová.

„Nebudeme jako Andrej Babiš, který poslal jen pár roušek poštou. Chudáci lidé pak ty zasyflené hadry museli nosit na rypácích po celou dobu,“ rozjela se Pekarová. „My žádné svetry posílat nebudeme. Každý občan ale dostane poukaz na jednohodinový kurz – Základy pletení svetrů.“ Každý si tak podle ní bude moci naplést tolik svetrů, kolik jen bude potřebovat.

„Nás Putin neporazí, nikoho padnout nenecháme“ dodala ještě vítězoslavně před tím, než zamířila do luxusního butiku na Pařížské pro nový kabát. Vláda na dotační kurzy základů pletení svetrů vyčlení údajně v první fázi dvě miliardy Kč. Situaci trochu komplikuje jen fakt, že údajný favorit tendru, podnikatel Michal Redl skončil nedávno ve vazbě.

Tato zpráva je FAKE NEWS. Aspoň zatím.