Nazí cyklisté: Podívejte se na fotky z nudistické World Naked Bike Ride

První sjezd nahých cyklistů se konal ve španělské Zaragoze I Enrique Matias Sanchez
World Naked Bike Ride je od roku 2001 každoroční nudistické setkání příznivců cyklistiky a nudismu. Takto to na nich vypadá.

Takzvaný World Naked Bike Ride se poprvé konal ve španělské Zaragoze. Od té doby jsou nazí cyklisté pravidelně v letních měsících v desítkách měst po všech kontinentech. Z pochopitelných důvodů s výjimkou Antarktidy.

Nazí cyklisté v ulicích Londýna

Největší akcí World Naked Bike Ride se záhy po vzniku stala projížďka nudistů v Londýně. Do ulic města nad Temží vyjíždí každoročně několik set víceméně, či zcela odhalených cyklistů. Kromě naháčů na kole jsou do průvodu zváni i ostatní nemotorizovaní účastníci silničního provozu.

Londýnská jízda naháčůI LCC
Londýnská jízda naháčů I LCC

Nahota samotná není ovšem pro účast v jízdě či účasti. Heslem pořadatelů je „Přijď tak nahý, nakolik se cítíš. Jak uvidíte ve spodní galerii, spousta účastníků se cítí nahá skutečně hodně.

World Naked Bike Ride: Nudismus a nahá cyklistika jako politický aktivismus

Samotná jízda naháčů je samozřejmě centrem pozornosti. Nemá se ale jednat o exhibicionismus. Vedle zábavy má mít celá akce také aktivistický akcent. Pořadatelům jde o posílení cyklistiky ve městech a práva na nenošení oděvů na veřejnosti. Zároveň má celá akce upozorňovat na zranitelnost nemotorizovaných účastníků provozu.

Naked Bike Ride 2017 bI LCC
Zranitelná cyklistka s hezkými. Podkolenkami, samozřejmě. I LCC

Ať tak či onak. Happening se koná ve více než sedmi desítkách měst a jeho účastníci i mnoho přihlížejících se při něm dobře baví.

Jak to na takových akcích vypadá si můžete prohlédnout v naší bohaté galerii

Pokud se vám tento článek líbí a chcete dostávat více článku podobného charakteru, neváhejte si přidat naši facebookovou VLOM.cz stránku mezi vaše oblíbené.

A JAK JE NA TOM MARKÉTA PEKAROVÁ A KDO JSOU NEJKRÁSNĚJŠÍ ČESKÉ POSLANKYNĚ: PODÍVEJTE ZDE

MRKNĚTE SE I NA DALŠÍ TOP ČLÁNKY 👇