Petr Fiala navštívil Otrokovice a bylo zle! Zastavil ho dav a padaly urážky i vyhrůžky

Petr Fiala v obložení rozzuřených odpůrců v Otrokovicích I Franta Motýlek
Petr Fiala navštívil Otrokovice a jestli dosud platilo, že na rozdíl od Andreje Babiše nenaráží na své odpůrce. Sobota 10. září to změnila.

Zatímco v jiných místech Slovácka, které navštívil o víkendu jej čekala uvolněná a přívětivá atmosféra, Otrokovice měly zcela jiný průběh. A na rozdíl od povedených návštěv se Petr Fiala událostmi nepochlubil ani na svých sociálních sítích. O incidentu neinformovala ani hlavní zpravodajská média, přesto, že se video z něj, šíří po internetu (video bylo autorem posléze staženo, ve článku tak lze z incidentu spatřit jen printy… pozn. redakce)

Otrokovice a Petr Fiala v obklopení lidí

Ze záběrů je patrné, že Petra Fialu a jeho tým při průchodu kolem místního obchodního domu překvapilo něco kolem dvaceti lidí, kteří mu zablokovali cestu a na Předsedu vlády začali křičet urážky. Nepomohlo ani to, že se Petr Fiala a jeho doprovod choval klidně a nenásilně.

Mladík právě zastavuje Petra Fialu v Otrokovicích a konfrontuje ho se svým nesouhlasem s jeho politikou I fb Franta Motýlek
Mladík právě zastavuje Petra Fialu v Otrokovicích a konfrontuje ho se svým nesouhlasem s jeho politikou I fb Franta Motýlek

Při pokusu o diskusi s rozzuřenými občany naopak začaly padat tvrdé urážky a obvinění. A co horšího, z davu se dokonce začaly ozývat výhrůžky.

Nadávky střídaly vyhrůzky

Po skandování „Demisi, demisi,“ začaly Petra Fialu za zvuků vuzuzel nevybíravě napadat. Nechybělo označení za zkur*eného fašistu, označování zrádce a kolaboranta, nebo sprosté posílání premiéra do haj*zlu, či na Ukrajinu. Právě podpora české vlády Ukrajině byla narušitelům klidného průběhu nejvíc trnem v oku.

Záhy mu v cestě brání dav I fb Franta Motýlek
Záhy mu v cestě brání dav I fb Franta Motýlek

„Proč nepomáháte našim děckám, samoživitelkám,“ ptal se dav a obviňoval, že místo vlastním lidem pomáhá cizím. Petr Fiala se snažil bránit s tím, že pomáhá a že s námi vede válku Putin. Na to dav oponoval, že oni v žádné válce s Ruskem nejsou. Nechyběla ani skrytá výhružka od ženy z davu, která na Petra Fialu výhrůžně zařvala: „spravedlnosti neutečeš.“

Zachoval klid, ale nebylo mu to moc platné

Petr Fiala se snažil s davem diskutovat, ale ti ho ke slovu příliš nepouštěli. „Kecy v kleci,“ přerušovali lidé jeho vysvětlování a vršili další obvinění. Po třech minutách marných snah o diskusi Fiala situaci rázně ukončil.

Situace byla místy napnutá, ale premiér i ochranka udrželi nervy na uzdě I fb Franta Motýlek
Situace byla místy napnutá, ale premiér i ochranka udrželi nervy na uzdě I fb Franta Motýlek

Celá situace působila mimořádně vypjatě a bylo dobře, že jak premiér tak jeho ochranka dokázali zachovat obdivuhodný klid. Během incidentu tak nakonec naštěstí nedošlo k žádnému napadení s výjimkou hrubých urážek a temných hrozeb do budoucnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Markéta Pekarová Adamová má velkolepý plán: Chystá se svetrovné!