John Terry vytočil svou rodinu: Proč ho urážel strýc i otec?

John Terry je legendou Chelsea a anglické kopané. Přesto v jednom zápase dokázal vytočit svou vlastní rodinu k nepříčetnosti.

John Terry patří k největším legendám Chelsea. Odehrál za ní téměř 500 zápasů, v jejím dresu vyhrál pětkrát Premier League, jednou Evropskou ligu a jednou Ligu mistrů. V několika zápasech do roka mu ovšem nedrželi palce ani jeho nejbližší příbuzní.

John Terry naštval otce a strýce

Sám John Terry vzpomíná, že vždy když nastoupil v londýnském derby proti úhlavnímu rivalu West Hamu, musel počítat s nevraživostí své vlastní rodiny.

„Celá moje rodina fandí West Hamu. Jednou jsem proti nim dal gól, a když jsem šel slavit před jejich fanoušky, viděl jsem, jak můj strýc a můj otec křičí a urážejí mě,“ smál se po ukončení své bohaté kariéry. Na snímku pořízeném během tohoto památného zápasu jsou oba příbuzní vidět, jak na Johnyho ukazují zdvižený prostředníček.

John Terry skóroval proti West Hamu a naštval svou rodinu I LCC

Londýnské derby mezi bohatou Chelsea a chudým West Hamem

Derby mezi Chelsea a West Hamem patří mezi jedno z nejvyhrocenějších londýnských derby. Je nazýváno jako District line derby podle trasy metra mezi starým stadionem West Hamu a Stamford Bridge, jež je domovským stánkem Chelsea.

Nepřátelství mezi oběma tábory se vyostřila poté, co bohatá Chelsea vykoupila největší talenty chudého West Hamu. Patřil mezi ně například Joe Cole, či Frank Lampard. I John Terry je ve skutečnosti původem z východní části Londýna.