Kim Jo-Čong: Krásná sestra Kim Čong-Una hrozí válkou

Kim Jo-Čong na archivním snímku z roku 2018 I LCC
Kim Jo-Čong, varovala, že jakýkoli zásah do probíhajících severokorejských testů raket nad Tichomořím bude považován za "prohlášení války."

Kim Jo-Čong, tajemná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-Una se nevyskytuje v médiích příliš často, a tak je její veřejné varování vůči USA velmi výjimečné. Kim varovala, že jakýkoli pokus o zásah do severokorejských raketových testů bude považován za prohlášení války, která se lehce může stát válkou jadernou.

Potenciální dědička vedení Severní Koreji?

Kim Jo-Čong je dlouhodobě vnímána jako potenciální dědička vedení Severní Koreji v případě, že by se její bratr Kim Čong-Un stal neschopným nebo by náhle zemřel. Spekuluje se, že Kim Jo-Čong má stále větší vliv a moc v bratrově vládě.

Kim Jo-Čong svému bratříčkovi jako by z oka vypadla. Nahradí někdy milovaného vůdce v čele totalitního režimu? I LCC

Kim Jo-Čong a její vliv v bratrově vládě

Její význam se zvyšuje v souvislosti s potenciálním dědictvím vedení země. Nicméně, v médiích se Kimova sestra objevuje jen výjimečně, což nahrává dalším spekulacím, o jejím skutečném postavení v rámci totalitního režimu.

Kimova sestřička je všeobecně považována za jednu z nejkrásnějších žen v Severní Koreji a jaké jsou nejatraktivnější české poslankyně? Podívejte se do galerie

Kim Jo-Čong a její nejvýznamnější veřejné vystoupení

Kim Jo-Čong se poprvé objevila v mezinárodním prostředí v roce 2018, kdy navštívila Jižní Koreu na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Toto vystoupení bylo dosud jejím nejvýznamnějším, a naznačilo, že její přítomnost v bratrově vládě může hrát významnou roli zejména v budování mezinárodních vztahů.

Sledujte nás na naší Fb stránce Vlom.cz

MRKNĚTE I NA NAŠE TOP ČLÁNKY: