Nejdivnější česká jména: Tohle byste svým dětem neudělali!

Nejdivnější česká jména - Jak se také jmenují naši spoluobčané I LCC
Nejdivnější česká jména nevznikají tak snadno. Na rozdíl od některých zemí u nás platí složitější pravidla. Někdy se však zadaří neobvyklé jméno prosadit.

Jak se bude vaše dítě jmenovat? Tuto otázku si klade asi každý rodič. Někteří to občas přeženou a tak se i u nás prohánějí děti s opravdu netypickými jmény. Toto jsou nejdivnější česká jména.

Nejdivnější česká jména

Jedním z neobvyklých jmen, které se objevilo v Česku, je Willem, tedy Vilém s dvojitým W. Ústav pro jazyk český mu schválil podobu Willem se dvěma L, a takto byl chlapec také v matrice zapsán. J“e to pravopisně ověřená jazyková podoba a lze ji zapsat do matriky,“ vysvětlila Radiožurnálu Miloslava Knappová, autorka „bible“ pro české rodiče vybírající jméno pro potomka. Právě s knihou Jak se bude vaše dítě jmenovat žádosti o zápis porovnávají i matrikářky. „

Občas narazí na opravdu zajímavé nápady. Mezi zamítnutými návrhy tak byla jména jako Hennessy, Palermo, Jarariáš či Skippy. Na druhou stranu, i matrikářka někdy povolí jména, nad nimiž zůstává člověku rozum stát. Svědčí o tom například dvě holčičky Eimi, holčička Zoi nebo chlapeček pojmenovaný Monty Pepa.

Kateřina Jacques nahá: Zcela se svlékla ve Stromovce a ukázala vše

Nazí cyklisté: Podívejte se na fotky z nudistické World Naked Bike Ride

Nudism: The Big Dictionary of Terms, History and Famous People Who Loved It

Jaká jsou pravidla?

V Česku platí pro pojmenování dítěte poměrně přísná pravidla: musí jít o základní spisovnou podobu, oficiálně pravopisně existující v nějakém jazyce, nikoli třeba zdrobnělý, zkomolený, vymyšlený tvar. V rodném listu může mít dítě navíc maximálně dvě jména. Nejdivnější česká jména tak nevznikají úplně snadno.

Některé země jsou v tomto směru mnohem liberálnější a dovolují jako jméno zapsat prakticky cokoli (například Velká Británie nebo USA), jiné naopak mají přísná omezení a kontrolují, zda jméno odpovídá pohlaví, náboženství nebo tradici (například Čína, Island nebo Saúdská Arábie).

Nejdivnější jména ve světě: Rájem jsou USA

Kam se nejdivnější česká jména hrabou na svět. Mezi nejšílenější jména na světě patří například Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined (v překladu Kapitán Fantastický Rychlejší než Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk a Blesk Dohromady). Toto jméno si dal George Garrat z Británie, který se rozhodl stát nejhrdinnějším člověkem na světě.

Dalším rekordmanem je Švéd Kim-Jong Sexy Glorious Beast Divine Dick Father Lovely Iron Man Even Unique Poh Un Winn Charlie Ghora Khaos Mehan Hansa Kimmy Humbero Uno Master Over Dance Shake Bouti Bepop Rocksteady Shredder Kung Ulf Road House Gilgamesh Flap Guy Theo Arse Hole Im Yoda Funky Boy Slam Duck Chuck Jorma Jukka Pekka Ryan Super Air Ooy Rusell Salvador Alfons Molgan Akta Papa Long Nameh Ek.

Jeho jméno má 63 slov a mělo by být dokonce nejdelším na světě. Rájem extravagantních jmen jsou USA. Nejenže se tu narodila legendární dvojčata Asthma a Pneumonia (v překladu Astma a Zápal plic), ale žijí zde i lidé nosící jména L’Oreal, Chevrolet, Armani, Canon, Denim, Courvoisier nebo Xerox – ale třeba taky ESPN, což je místní sportovní televizní kanál).

Mrkněte se i na další naše články:

Kateřina Jacques nahá: Zcela se svlékla ve Stromovce a ukázala vše

Nazí cyklisté: Podívejte se na fotky z nudistické World Naked Bike Ride

Nudism: The Big Dictionary of Terms, History and Famous People Who Loved It