Neskutečný příběh sexuálního násilníka, který se prohlásil za ženu a ve věznici je následně znásilňoval

Příběh, který na jednu stranu šokuje, na druhou stranu ukazuje, kam až může vézt snaha po naprosté korektnosti, ze které jde hlava kolem.

Důvod? Stephen Wood se totiž nechal přejmenovat na Karen Whitovou a tvrdit, že se cítí být ženou, což dosvědčil několika narychlo vyvěšenýma snímky sebe sama v dámském oblečení na sociální síti Facebook. No a soud, zřejmě ze strachu, aby nebyl osočen z nedostatku korektního jednání k transsexuálním osobám poslal milou Karen do ženské věznice West Yorkshire.

Karen White/LCC

Jenže milé Karen zůstal penis a valata a brzy s nimi začal provozovat to, na co byl zvyklý a v průběhu tří měsíců sexuálně napadl/a dvě spoluvězeňkyně. Prokuráto Chriss Dunn, který milou Karen za tento čin soudil prohlásil, že je „údajnou transgender ženou, která používala transgender jako záminku, aby se dostala do kontaktu se zranitelnými osobami“.

Sexuální násilí trangender osob je přitom naprosto výjimečné. Z české kotliny je znám případ transgender aktivistky Marie Feryny, která se zasazovala o boj proti sexuálnímu násilí na ženách, přičemž sama měla dvě zneužít na tehdejším autonomním centru Klinika na pražském Žižkově. Případ ovšem policie uzavřela, když postižené osoby, které sami kauzu vytáhly na světlo, proti Feryně pod tlakem okolí odmítly svědčit