Andrej Babiš a snímky z jeho dětství: Vánoce, milovaná babička a kruté tajemství, které drásá srdce

Andrej Babiš: Vánoce s rodinou během dětství I LCC
Andrej Babiš měl ve skutečnosti velmi těžké dětství. Vánoce si ovšem uměl užít již v době, kdy byl malý harantík.

Andrej Babiš si v dětství svých rodičů občas moc neužil. O to víc mu utkvěly v paměti společné chvíle. Na snímcích z jeho dětství jej vidíme s rodiči u štedrovečerní hostiny, či jako roztomilého harantíka se svou milovnou babičkou.

Andrej Babiš a škola: Trojka z mravů

Právě ta ho v Bratislavě vychovávala, když byly rodiče pracovně ve Švýcarsku. Škola mu šla již tehdy dobře. Zejména měl talent na jazyky. Jeden z nich, franzouzštinu si výrazně zlepšil během téměř ročního pobytu v nemocnici. Malému Andrejovi nakonec během hospitalizace museli vzít ledvinu. Proto také téměř nepije alkohol

Andrej Babiš a jeho milovaná babička I LCC
Andrej Babiš a jeho milovaná babička I LCC

Moc se neví, že Andej na gymnáziu podváděl. Psal si sám omluvenky a co horšího, nechal se u toho chytit. Dostal za to trojku z chování. Tlí jazykové tvrdí, že kvůli časté absenci chybí Andrejoovi některé základní vědomosti. Například při nedávné besedě se školáky základní školy považoval Měsíc za planetu, či si nevzpomněl na nejznámější dílo Jaroslava Haška.

Andrej má Vánoce rád

Podle novináře Tomáše Pergela, který napsal Babišův životopis, byly jeho rodiče velmi ambiciózní. „Babiš měl tvrdý režim, zejména od otce, ten vyznával tvrdou ruku,“ zmínil novinář v rozhovoru s Danielou Drtinovou.

Samotný Babiš považuje za motor rodiny svou matku. „Celý život bojovala za to, aby její děti v životě uspěly,“ vzpomínal na ni sám miliardář. Podle vzpomínek těch, kteří jí dobře znali, byla mimořádně inteligentní, velmi vzdělaná a elegantní. Sama si mimo jiné šila na sebe kostýmky a oděvy.

Možná kvůli náročnému dětství, strastem z nemocnice a dlouhému odloučení od rodičů má Andrej Babiš tak rád na Vánoce. Již jako premiér publikoval často své snímky z pod stromečku. Vidíte, jak mu září očička?

S dětstvím miliardáře se pojí ještě jedno kruté tajemství. Jeho rodiče se museli ze Švýcarska vrátit poté, co emigroval švagr Babišova otce. Do ciziny se mohli vrátit až poté, co napsal dopis ministru Barčákovi. V něm emigraci švagra razantně odsoudil. Strana poté umožnila Babšovu otci opět pracovně vycestovat.

Loading poll ...

Samotný Andrej však musel zůstat na Slovensku. Jako svého druhu rukojmí a pojistka toho, že Babišovi rodiče nenapadne čin švagra napodobit.