Jak na letenky v roce 2021? Kde sehnat levné letenky a jak si pohlídat COVID-19

COVID-19 hodil vidle do cestování leteckou dopravou, ale pokračující očkování vrací létání a spolu s ním i hon na levné letenky znovu do hry. Jaká je momentálně situace, kam se létá nejlevněji a jak si kontrolovat protipandemická opatření v cílových destinacích?

Jak na letenky v době pandemie? Po minulém roce, kdy byla většina destinací zavřená se zdá, že se letecký průmysl opět probouzí k životu. Do většiny destinací se opět létá a ceny letenek opět klesají, i když se v mnoha případech stále nepřibližují k pohádkově nízkým cenám z předcovidové éry.

Jak na letenky za nejvýhodnější ceny

Ceny v Evropě klesají opět do příjemných hodnot. Pokud koupíte letenku s předstihem jednoho-dvou měsíců, dostanete se například u španělské Malagy na cenu kolem 1 500 Kč za zpáteční letenku. Pod tři tisíce se dá dostat například do Turecka, Malty, Dánska či Anglie.

Letenky můžete vyhledat přes srovnávače letenek jako jsou například Letuška.cz, Kiwi.com, Pelikan.cz, Skycanner.cz či Azair.cz. Ale pozor, samotnou letenku ve vybraném termínu je kolikrát výhodnější koupit na stránkách samotné letecké společnosti, která má váš vybraný let provozovat a nakoupit letenku přímo u ní. Srovnávací portály si totiž za zprostředkování berou provizi a nákupem na přímo se tak dá ušetřit.

U letů na krátké vzdálenosti je asi zbytečné tento fígl používat. Na delších trasách a při multi-city letenkách, kdy navštívíte více destinací, či využijete služeb více aerolinek to však může být způsob, jak ušetřit zajímavou částku.

Pro cestovatele, kterým jsou flexibilní ohledně místa destinace existuje několik portálů, které monitorují speciální slevové akce, které aerolinky čas od času nabízí. Stránek, které monitorují tyto akce a pak je na svém webu sdílí je spousta. Mezi nejznámější patří například AkcniLetenky.com, CestujLevne.com, Zaletsi.cz a mnoho dalších. Všechny zmíněné mají navíc i své stránky např. na Facebooku, kde akce sdílí.

Jak na COVID-19

Nic neovlivnilo leteckou dopravu jako opatření související s epidemií viru COVID-19. Některé země jsou zavřené čas od času zcela a vyznat se v tom, jaký stát má v daném okamžiku konkrétní vstupní opatření týkající se dané lokality je téměř nadlidský úkol.

Přesto je důležité tomuto tématu věnovat pozornost již při zvažování lokace. Poměrně dobrý přehled základních opatření (potřeba testu) je možné dohledat na stánkách služby Letuška.cz, aktuální pravidla pak kontrolovat na stránkách Ministerstva zahraničních věcí u konkrétního státu.

Podobné články

Jak poznáte, že se blíží bouřka! Naučte se suverénně předpovídat počasí podle mraků